FC Andílci Jílové - AFK Loděnice

14.05.2016 13:34

14.5.2016 FC Andílci Jílové – AFK Loděnice 3:1 (2:0)

 

Sobota 14.5. se nesla ve znamení souboje s týmem AFK Loděnice – ženy, které nás po naší minulé prohře vystřídaly na prvním místě jarní části tabulky. Tabulka je sice zamotaná, některé týmy mají odehráno více utkáni, některé méně, rozhodující bude až finální stav, nicméně to pro nás byla pěkná výzva!! Příprava na utkání začla klasicky již na pátečním tréninku (někdo se zodpovědně připravoval i po něm :-) ), který jsme věnovali standartním situacím a jen lehkému fotbálku. A vyplatilo se, na souperky jsme vlétly hned od první minuty, což si jistě zaslouží tučný zápis do kroniky začátků našich utkání… Bohužel náš elán hned v první minutě lehce přibrzdila nepříjemnost v podání podvrknutého kolena Lůcy, které si přivodila v běžném souboji o míč. Tímto držíme palce a přejeme co nejrychlejší uzdravení!!! Tato událost nás ještě více nakopla, soupeřky jsme k ničemu nepouštěly a odměnou byla v 6. minutě branka, kterou vstřelila Kája, kdy po předchozí společné kombinaci dorazila do branky střelu Kačky!! Skóre 1:0 se na výsledkové tabuli moc neohřálo, když v deváte minutě s chutí hrající Vopi zvyšovala po individuální akci na křídle na 2:0. Do konce poločasu se již stav nezměnil, nelze ale říci že by se na hřišti nic zajímavého nedělo. Našich několik dalších akcích na zvýšení stavu zůstalo nevyužito a největší šanci soupeřek v 29. minutě společně uhasily Verča s Žábou, která se sebevražedně vrhla proti tyči… Druhá půle pro nás nezačala nejlépe, soupeřkám se v 4. minutě podařilo snížit. Rozehra po ose Verča – Petra P. - Verča byla zakončena nepřesným odkopem do středu hřiště, kde neomylně našla hostující hráčku, která si míč zpracovala a pěkným volejem neomylně přelobovala Verču, která hned ze hřiště hlásila, že takový gól už opravdu nikdy nedostane!! Klid na kopačky nám pak v 11. minutě vrátila Vopi, která nejprve ostřejším zákrokem při napadání ukázala soupeřkám kdo je tady pánem a následně po sérii střel a odrazů neomylně placírkou uklidila míč na vzdálenější tyč: 3:1. Zbytek utkání již proběhl v naší režii a pokud se o něco hostující hřáčky pokusily, ztroskotaly na Verče a nám se také nepovedlo zvýšit.

 

Povedený zápas v pěkném počasi, důležitá výhra (ve hře bylo prakticky 6 bodů). Víkend 21-22.5. máme volno, další zápas, vlastně miniderby, nás čeká v neděli 28.5. na domácím hřišti proti soupeřkám z Měchenic, kdy se budeme snažit navázat na podzimní výhru.

 

Sestava: Veronika A. - Adéla (Lůca), Petra P., Žába, Jana N., (Dominika) – Kája (Ilča), Kačka, Vopi (Šárka) – Jana T. (Monika)